35 hiljada vakcinisanih Mitrovčana!

Na vakcinalnom punktu u PSC “Pinki” u Sremskoj Mitrovici, danas je prvom dozom vakcine protiv korona virusa vakcinisan naš 35-hiljaditi građanin, Teodor Simić iz Laćarka.

Teodor se na ovaj korak, kaže, odlučio kako bi zaštitio pre svega svoju porodicu i prijatelje od ove opake bolesti i primio je prvu dozu Fajzerove vakcine.

Prema rečima načelnika Službe opšte medicine mitrovačkog Doma zdravlja, dr Adila Elhaga, u Sremskoj Mitrovici je trenutno vakcinisano oko 57 odsto punoletnih građana, što je još daleko od procenta potrebnog za sticanje kolektivnog imuniteta.

– Pozivamo građane da i dalje dolaze na vakcinaciju u seoskim sredinama gde rade lekari kao i ovde u gradu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”  svakog dana sem nedelje od 8 do 16 sati. Što se tiče kovid infekcije i pregleda u kovid ambulantama, i dalje smo na nekom visokom nivou, nekih 200 pregleda dnevno. Broj pozitivnih se kreće između 40 i 60 na dnevnom nivou. Obojevaju ljudi svih starosni dobi. U početku su to bili mlađi, a sad imamo i starije i mlađe osobe. Broj pregleda u pedijatrijskoj kovid ambulanti je dosta smanjen, oni sad dnevno imaju negde oko dvadesetak pregleda – rekao je dr Elhag, podsetivši da su građanima trenutno na raspolaganju Fajzerova i kineska Sinofarm vakcina.

Vakcinalni punkt u PSC “Pinki” otvoren je svakog radnog dana i subotom od 8 do 16 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.