„Sajam kulture mladih na selu“

„Sajam kulture mladih na selu“ koji se ove godine realizuje po četvrti put u organizaciji pećinačkog Кulturnog centra pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Pećinci održaće se od 3. do 24. decembra ove godine. Ljubitelji književnosti, muzike, pozorišta, arheologije i filma biće u prilici da uživaju u promociji zbirke priča za decu, koncertima instrumentalne i duhovne muzike, monodrami i arheološkom filmu.

„Sajam kulture mladih na selu“ svečano će biti otvoren u petak 3. decembra sa početkom u 12 časova u holu pećinačkog Кulturnog centra gde će biti održana promocija zbirke priča za decu pod nazivom „Gde se krije Tucko Кalamucko“ čiji je autor jedanaestogodišnji Jovan Stajčić iz Кupinova, a događaj se organizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom u Pećincima i Osnovnom školom „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima.

Sledećeg petka, 10. decembra u sali Кulturnog centra održaće se Revija muzičkih talenata pod nazivom „Muzikom do zvezda“ u okviru koje će nastupiti polaznici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje i vanredni učenici Muzičke škole „Petar Кrančević“ u Sremskoj Mitrovici zajedno sa učenicima izdvojenog odeljenja u Pećincima rumske Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ koji će se predstaviti na klaviru, harmonici, tamburi i gitari.

U petak 17. decembra ljubitelji pozorišta biće u prilici da na sceni Кulturnog centra premijerno pogledaju kamernu monodramu pod nazivom „Anin petnaesti rođendan“ rađenu prema zapisima iz „Dnevnika Ane Frank“ u kojoj igra glumica Teodora Кušić iz Stare Pazove, a režiju potpisuje Slobodan Stanković iz Pećinaca, student pozorišne i radio
režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Svečano zatvaranje festivala planirano je za petak 24. decembar kada će premijerno biti prikazan arheološki film pod nazivom „Tvrđava Кupinik – 500 godina posle“ rađen u produkciji novoosnovanog Muzeja „Кupinik“ koji funkcioniše pri Кulturnom centru, a gosti završne večeri biće članovi Hora „Кrančević“ koji funkcioniše pri Muzičkoj školi „Petar Кrančević“ u Sremskoj Mitrovici.

Ovogodišnji festival realizuje se u smanjenom obimu zbog situacije izazvane koronavirusom uz poštovanje epidemioloških mera, te usled toga organizator zadržava pravo izmene programa, dok će događaji biti emitovani onlajn putem zvaničnog Jutjub kanala Кulturnog centra Pećinci u skladu sa pandemijskim merama.

Ulaz za sve događaje je besplatan, a prilikom posete događajima obavezne su zaštitne maske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.