AK Srem osvojio 9 medalja!

Čak devet medalja, tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane, osvojili su atletičari AK “Srem” na prvenstvu Srbije za seniore i seniorke održanom u Kraljevu na novootvorenoj atletskoj stazi.

Marija Vučenović je potvrdila da je naša najbolja kopljašica. Vodila je veliku borbu sa talentovanom Adrianom Vilagoš iz SAK “Senta”. Ona je u trećoj seriji bacila 58,00m u trećoj seriji, potom je Adriana prebacila sa 58,67m u četvrtoj, da bi u petoj Marija ostvarila 59,17 što je bilo dovoljno za pobedu.

Slavko Stević je pobedio u disciplini skok u vis rezultatom 2,11m. On je nakon 20 sati puta stigao u Srbiju iz Amerike sa studija u petak popodne, odradio trening, a već u subotu je postao šampion države.

Vedran Samac je pobedio u disciplini bacanje koplja bez većih problema, bez prave konkurencije, rezultatom iz prve serije od 73,49.

Aleksandra Kostadinović osvojila je srebrnu medalju u trci na 5000m rezultatom 18:39,74 iza legendarne Olivere Jevtić, a u trci na 3000m rezultatom 10:39,49 osvojila je bronzanu medalju. Sa ove dve medalje Aleksandra u poslednje dve godine ima čak deset medalja sa državnih prvenstava za seniorke u više disciplina dugih pruga, od 3 do 10km.

Mirko Mauna kome je ovo prva seniorska godina osvojio je bronzanu medalju u disciplini 5000m, novim ličnim rekordom i rezultatom ispod 15 minuta – 14:56,83. U trci na 3000m bio je peti, opet poboljšavši lični rekord na 8:36,93.
Vrlo dobra, sa dve osvojene medalje, je bila i Jovana Šubatlija koja je najpre u trci na 5000m osvojila treće mesto sa 19:33,33 da bi se drugog dana popela na jedno postolje više, jer je u trci na 3000m sa preprekama bila drugoplasirana sa 12:13,79.

Ana Dasović je u disciplini bacanje kladiva osvojila treće mesto rezultatom 32,98m dok je u bacanju diska bila šesta.

Četvrta je u skoku motkom bila Sanja Veselinović, peta u bacanju koplja mlađa juniorka Teodora Samac dok je u bacanju diska Anja Škorić bila osma.

Nikad se nije desilo da Sremci sa seniorskog državnog prvenstva donesu devet medalja, a da je kladivaš Vojislav Gvero stigao iz Amerike dan ranije, kad i Stević, taj broj bi bio i veći. To je pravi pokazatelj da se u ovom klubu kvalitetno i ozbiljno radi i da treneri Đorđić, Erak i Komlenić iz Sremske Mitrovica i Feđa Kamasi iz Novog Sada koji radi sa kopljašima, svakako mogu biti zadovoljni postignutim. U narednim danima očekuju se i pozivi saveznog selektora Zukovića za predstojeću Balkanijadu i Kup Evrope.

Ponosni na pobrojane uspehe naših atletičara, željno iščekujemo nove, koji zasigurno ubrzo dolaze!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.