Akcija dobrovoljnog davanja krvi!

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnog davanja krvi koji se obeležava 11. maja, u Sremskoj Mitrovici, u Gradskoj kući, organizovana je dodela priznanja dobrovoljnim davaocima krvi.

Danas je u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući organizovan prijem za 28. humanista koji su, godinama unazad, u akcijama dobrovoljnog davanja krvi učestvovali više od 35, 50 i 75 puta. Jedan od njih je i Laćarac Gašić Dušan, koji je čak 99 puta do sada dao krv, a u ovim akcijama učestvuje od 1985. Godine.

Iz Crvenog krsta Sremska Mitrovica rekli su da je odziv građana veoma zadovoljavajući i da je, čak i u jeku pandemije koja je još uvek u toku, dovoljno zaliha ove dagocene tečnosti za sve pacijente u sremskomitrovačkoj bolnici.

U Srbiji je potrebno 240 hiljada jedinica krvi na godišnjem nivou. Apel i povećavanje svesti građana o potrebi za zalihama ove tečnosti, mnogima će spasiti i produžiti život. Današnji prijem za dobrovoljne davaoce krvi organizovali su Crveni krst Sremska Mitrovica i Gradska uprava za socijalnu i zaštitu životne sredine.

U okviru današnjeg prijema, uručeni su i plakete „Široko srce“ Kazneno – popravnom zavodu, kao društveno odgovornoj ustanovi koja duži niz godina daje svoj oprinos u obezbeđivanju potrebnih rezervi krvi, kao i prehrambeno šumarsko hemijskoj školi čiji su punoletni učenici dali najveći procenat jedinica krvi u 2019. godini.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *