Delegacija Ekonomske škole „9.maj“ posetila JU Ekonomsku školu u Doboju!

U ponedeljak, 20. septembra delegacija Ekonomske škole „9.maj“ na čelu sa direktorom škole Novicom Novakovićem je posetila JU Ekonomsku školu u Doboju. Cilj posete je bio početak uspešne saradnje između dve škole.

Tom prilikom održan je radni sastanak uz prisustvo predstavnika Gradske uprave Doboj. Na osnovu Sporazuma o saradnji u oblasti obrazovanja s ciljem ispunjavanja zajedničkih ciljeva Srbije i Republike Srpske prema srpskoj dijaspori potpisanog 10. marta 2020. godine između ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladena Šarčevića potpisan je predlog o saradnji između dve škole koji predviđa ispunjavanje zajedničkih ciljeva u oblasti obrazovanja, rad na nastavnim planovima i programima kao i razmenu dobre prakse.

Obe škole se nadaju da će ovom saradnjom osnažiti veze između škola u Republici Srpskoj i Republici Srbiji kroz zajedničke aktivnosti kao što su takmičenja, ekskurzije, projekti i zajednički rad na negovanju i očuvanju srpskog jezika Srba u dijaspori, zaštiti srpskog jezika i očuvanja ćiriličkog pisma.

Delegacija Ekonomske škole je naišla na toplu dobrodošlicu domaćina, a nastavnici koji su bili članovi delegacije su kroz prezentacije i razgovor predstavili svoju školu i grad Sremsku Mitrovicu učenicima i nastavnicima škole u Doboju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.