Humanitarna akcija za Kosovo uspešno realizovana!

O realizaciji humanitarne akcije Kosovsko Pomoravlje, u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući, danas su na konferenciji za medije govorili: narodni poslanik Toma Janković, predsednik Saveta Mesne zajednice Dragan Božić i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić

Organizatori humanitarne akcije za Kosovsko Pomoravlje govorii su o realizaciji prikupljanja sredstava i učešću mnogobrojnih institucija i poojedinaca u ovom humanom delu. Osnovne škole i vrtići iz, gotovo, svih gradskih i seoskih mesnih zajednica nesebično su učestvovali u ovoj akciji.

Volonterka Gordana Sudarević posebno je istakla emocije i radost dece koja su primila paketiće. Odlazak na Kosovo za nju je bio posebno iskustvo.

Da će se ovakve akcije nastaviti i proširiti, potvrdio je i Dragan Božić, predsednik Saveta Mesne zajednice ,,Blok B“ i, pri tom, izdvojio učešće učenika osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda, te da je njihova marljivost pobedila mnoge prepreke sa kojima su se susretali.

O značaju ove akcije govorio je i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i istakao da su se prilikom posete, upoznali s mnogobrojnim problemima sa kojima se srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji suočava.On je naglasio da je izuzetno važno pokrenuti inicijativu za organizacijom ovakvih aktivnosti.

Deca su pripremila 2600 poklon paketa za svoje vršnjake sa Kosova i Metohije, te tako vratila osmeh na njihova lica.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *