IN MEMORIAM – Ivan Bekjarev (1946-2020)

Legendarni glumac Ivan Bekjarev, preminuo je danas u 74. godini.
Ivan Bekjarev je krajem oktobra bio pozitivan na korona virus. Tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma „Bilo Jednom u Srbiji“.

Bekajrev je jedan od najznačajnijih jugoslovenskih, odnosno srpskih glumaca, koji se ogledao sa podjednakim uspehom u svim žanrovima.

Rođen je u Obrenovcu 6. aprila 1946. godine. Prvu ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“, gde je glavnu ulogu tumačio Mija Aleksić. Proslavio se i ulogom Kurčubića, u TV seriji “ Bolji život“ .

Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak. Kao gost igrao je glavne uloge i u ostalim beogradskim pozorištima, kao i u više pozorišta u Srbiji.
Ivan Bekjarev je bio kandidat za narodnog poslanika. Dugi niz godina Bekjarev se bavio pedagoškim radom, kao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti BK gde je 2001. biran u zvanje vanrednog i 2006. u zvanje redovnog profesora. Njegovi studenti bili su i : Milan Kalinić, Iva Štrljić, Aleksandra Balmazović, Danijel Nikolić.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *