Isplata novčane nadoknade!

Isplata državne pomoći od po 20 evra penzionerima, primaocima socijalne pomoći i zatvorenicima u kazneno-popravnim zavodima počela je jutros, a isplata ostalim punoletnim građanima predviđena je za 8. i 9. decembar.

Novčanu pomoć za ublažavanje posledica pandemije korona virusa dobiće ukupno 5.801.759 miliona građana Srbije, rekao je za RTS ministar finansija Siniša Mali i naglasio da je već jutros dao nalog za uplatu.

U dosadašnja tri paketa podrške privredi i građanima isplaćeno je oko osam milijardi evra, što je iznos od oko 17 odsto bruto-nacionalnog dohotka (BDP).

U sredu, 8. decembra po 20 evra biće uplaćeno na 2,3 miliona računa, a dan kasnije, u četvrtak 9. decembra, uplatu će dobiti još 1,75 miliona punoletnih građana Srbije.

“Za ovu meru podrške ukupno je opredeljeno 13,6 milijardi dinara, a isplatom tog novca završavamo isplate u okviru trećeg paketa podrške u ovoj godini”, rekao je Mali i podsetio na dosadašnje uplate državne pomoći.

On je ocenio da su makroekonomski pokazatelji posle blagog  pada ove godine znatno bolji i da se do kraja godine očekuje rast između 7,3 i 7,5 odsto.

“Ako pogledate kumulativno prošlu i ovi godinu – Srbija je broj jedan u Evropi. Irska ima najveću stopu rasta, ali oni nisu uporedivi jer su velike multinacionalne kompanije tamo, tako da to nije prava stvorena vrednost”, rekao je Mali.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *