Izgradnja nove bolnice

Veliki infrastrukturni projekat najavljen je u Sremskoj Mitrovici, izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih objekata Opšte bolnice. Pripremni radovi u vidu istraživanja terena su završeni, a početak realizacije projekta se očekuje sa početkom nove  građevinske sezone. Izradu projektne dokumentacije finansira Grad Sremska Mitrovica, a radovi će se izvoditi sredstvima iz državnog budžeta posredstvom vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Kako je najavljeno, nova gradska bolnica biće smeštena na prostoru nekadašnje medicinske škole “Draginja Nikšić”, a početak gradnje očekuje se ove godine. Novoizgrađeni objekat bolnice imaće 17 000 kvadratnih metara, a u planu je rekonstrukcija i adaptacija  hirurškog bloka, kao i nekoliko klinika.

Novi bolnički krug imaće tri ulaza. Prvi ulaz biće postojeći ulaz u bolnicu, ali će biti rekonstruisan i proširen. Planirano je da se otvore još dva ulaza prema Zavodu za javno zdravlje, a sva tri ulaza izlaziće na bulevar, glavnu saobraćajnicu u gradu.

Gradnja će se odvijati u nekoliko faza, Nova zgrada imaće toplu vezu sa postojećim objektima, a stara zgrada biće većinom korišćena za  administrativne poslove i laboratorije. Da bi se nova zgrada izgradila na prostoru iza Zavoda za javno zdravlje biće uklonjeno nekoliko objekata, a najveći  novoizgrađeni objekat  biće internistički sektor.

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici  je najveća zdravstvena ustanova u Sremu koja godišnje obavi oko 270 hiljada specijalističkih i dijagnostičkih pregleda. Država je samo za prvu fazu projekta opredelila 20 miliona evra, a projekat finansira Grad Sremska Mitrovica. Očekuje se da će deo radova, biti završen do 2024. godine.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *