Kuglaši Srema se vraćaju posle duže pauze

Kuglaški klub „Srem” iz Sremske Mitrovice je nakon pauze odigrao dve utakmice, dan za danom, na domaćem terenu. Kuglaši “Srema” su u dve utakmice uzeli tri boda.

Ekipe iz vrha tabele, kuglaški klubovi “Spartak” Debeljača i “13. Maj” iz Novog Sada gostovali su Mitrovčanima u Novom Sadu, gde je domaćin, protiv “Spartaka” odigrao odličan meč i ubedljivo slavio sa 7:1 i veći broj čunjeva prednosti, tako “Srem” osvaja dva boda protiv ekipe “Spartaka” koji je bio lider prvenstva do tada. Sledeći dan odigrava se meč protiv “13. Maja”, ekipe koja takođe pretenduje za sam vrh tabele i tu Sremci odigravaju dobar meč, ali uspevaju osvojiti samo jedan bod, rezultat je bio nerešen na kraju,4:4 i svega šest čunjeva prednosti za “Srem”, što govori koliko je utakmica bila neizvesna do poslednje kugle.

Na prvoj utakmici protiv “Spartaka”, igrači “Srema” nastupaju u sledećem sastavu: Predrag Kovačić i Mario Ružecki u prvom bloku, u drugom bloku nastupili su Bojan Kadar i Ratko Pavlić, treći blok i poslednji par Anđelko Kličarić i Borislav Bajić. Prva dvojica igrača odigravali su veoma dobro, uzeli svaki po bod i ostvarili solidnu prednost u poenima tj. čunjevima. Sledeći par ulazi rasterećeno u meč pri vođstvu od 2:0, te takođe igraju veoma dobro. U drugom paru posebno se istakao Bojan Kadar ostvarivši odličan pojedinačni rezultat 628 oborenih čunjeva, tako je dobio epitet najboljeg igrača utakmice. Rezultat posle drugog bloka je 4:0. U završnici meča, treći blok privodi meč kraju sa ubedljivom prednošću od 7:1 i tako Sremci dolaze do veoma važna dva boda u prvenstvu.

Drugog dana kuglaši “Srema” dočekuju ekipu “13. maj”. Ekipa iz Sremske Mitrovice nastupa u sledećem sastavu: Predrag Kovačić, Ratko Pavlić, Bojan Kadar, Mario Ružecki, Anđelko Kličarić i Borislav Bajić. Prvi blok za domaće ističe odličan rezultat Ratka Pavlića od 604 oborena čunja, koji ujedno pravi veću prednost, drugi igrač gubi većom prednošću i tako u drugi blok prenosi minimalnu prednost u čunjevima i rezultat je 1:1. Drugi blok odigrava solidno što je bilo nedovoljno za raspoložene Novosađane,3:1 za 13. maj i 0 čunjeva.

Treći blok ulazi u neizvesnu završnicu. Ističe se Borislav Bajić koji obara 601 čunj i pravi prednost u čunjevima što na kraju donosi nerešen rezultat protiv veoma neugodne ekipe iz Novog Sada, gde je igrač utakmice bio Majoroš Janoš sa 624 oborena čunja.

Mitrovčani su pokazali izuzetnu borbenost i svaki igrač pojedinačno doprineo je odličnom timskom rezultatu i iz dve teške utakmice dan za danom, ekipa izlazi sa pozitivnim bilansom, ukupno tri boda.

Sremci se i dalje nalaze u kritičnoj zoni na tabeli, no prikazanom igrom nagoveštavaju bolju formu i još bolje rezultate.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *