„La banda“ nastupa u Pećincima!

„Pećinačko kulturno leto“ koje organizuje Kulturni centar „Pećinci“ pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave nastavlja se u nedelju 22. avgusta kada će na letnjoj sceni u Šimanovcima, u 19.00 časova nastupiti članice Tamburaškog sastava „La banda“ iz Novog Sada u okviru Koncerta narodne muzike „Samo pesma zna“.

Tamburaški sastav je osnovan krajem 2013. godine sa željom da se na tamburama izvodi popularna, filmska, autorska i disko muzika, kao i odabrane pesme narodnog žanra. Članice ansambla dolaze iz različitih krajeva Srbije, a žive u Novom Sadu. Kontrastna, a skladna, La Banda je spoj tradicije i mladosti, devojaka i tambure. Repertoar svog bogatog koncertnog iskustva ovaj ansambl prilagođava prilici i publici, a čine ga – Milana Milanković (prim I), Jelena Sabo (prim II), Ljubica Pavlović (basprim I), Neda Radman (basprim II), Branka Biberdžić (kontra), Milica Lerić (bas), Sanja Ćeran (perkusije) i Aleksandra Krstić (vokalni solista).

Najveća kulturna manifestacija u opštini Pećinci, koju organizuje centralna ustanova kulture, realizuje se u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Pećinci, Arhijerejskim namesništvom pećinačkim, Savetima mesnih zajednica u Pećincima, Šimanovcima i Kupinovu, Tehničkom školom „Milenko Verkić Neša“ u Pećincima, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima i Predškolskom ustanovom „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, Narodnom bibliotekom u Pećincima, UŽ „Sremica“ u Pećincima i DNNT „Pećinci“ u Pećincima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.