LEGO Sremska Mitrovica!

Četrnaestogodišnji Andrej Čekerinac iz Sremske Mitrovice, putem računara pravi zanimljive i realistične građevine od Lego kockica. Na njegovom Instagram profilu mogu se pronaći, na primer, „kockaste“ verzije centra Novog Sada ili Beograda, sa prelaza iz 19. u 20. vek, ali i moderne metropole ili jednostavno zanimljive scene.

Prva maketa u ovom stilu koju je napravio je ona na kojoj se nalazi Sremska Mitrovica.

Kako kaže, modele uglavnom pravi putem programa Blender, sa čijim fukcijama i mogućnostima se upoznao sam.

„Blender koristim malo više od godinu dana. Učio sam postepeno, o osvetljenju i modelovanju. Eksperimentisao sam, pa sam došao na ideju da pravim Lego slike u njemu. Verujem da sam dosta napredovao za to vreme“, kaže Andrej.

U izradi pravih malih Lego svetova svakako mu pomaže i znanje o perspektivama u fotografisanju, koje je imao od ranije jer se bavio i tim hobijem. Kako do svih potrebnih delova nije lako doći, Andrej je ipak morao da se okrene digitalnom svetu.

„Lego kocke sam voleo kao mali i stalno sam se igrao sa njima. Uvek sam maštao o tome da pravim svoje Lego setove što na neki način i radim sada. Imam oko 60 setova i sve ih čuvam na policama“, objašnjava.

Maketa, poput one na kojoj je predstavljen centar Novog Sada, sadrži skoro deset hiljada delova, a svaki od njih je potrebno napraviti u programu.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.