„Malci genijalci“ iz Mitrovice najbolji u Srbiji

U Vinči je 16. aprila održano regionalno takmičenje u brzom računanju. Na takmičenju je učestvovalo oko 200 mališana iz cele Srbije. Polaznici škole “Malac genijalac” iz Sremske Mitrovice osvojili su 20 medalja i 7 pehara. Zahvaljujući takvom uspehu škola “Malac genijalac” je nagrađena trofejom kao škola sa nejboljim rezultatom.

Ova mitrovačka škola mentalne aritmetike je poseban program namenjen deci uzrasta od 4-12 godina, jer se u tom periodu dečiji mozak najdinamičnije razvija. Putem matematičkih operacija aktivira se razvoj i leve i desne hemisfere, čime se postiže maksimalan intelektualan potencijal.

Zorica Elor, kordinator i učitelj, ponosna je na ostvareni rezultat, i kako objašnjava bilo je mnogo vežbe i priprema za ovo takmičenje. Ovo je do sada najveći vrhunac u rezultatu, a ona očekuje da će se takav trend nastaviti i u budućnosti.

Za mitrovačke “malce genijalce” organizovan je prijem u Gradskoj kući, tokom kojeg su uz druženje podeljena iskustva sa takmičenja, ali i sa priprema. Moto mitrovačkih genijalaca je “Veruj u sebe da bi bio uspešan”.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.