„MAT“ organizuje šesti po redu Međunarodni festival kratkometražnog filma „Short cut“

Udruženje za medijsku afirmaciju „MAT“ iz Inđije organizuje šesti po redu Međunarodni festival kratkometražnog filma „Short cut“ 2021. Od 27. avgusta do 2. septembra samom festivalu prethodiće izložba fotografija “Objektiv(n)i” koja je i ove godine takmičarskog karaktera.

Publika će galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji imati priliku da se upozna sa petnaest autora iz Srbije i inostranstva, odnosno njihovim radovima koji konkurišu za nagradu najbolje fotografije. Ove godine selekciona komisija pregledala je preko 1000 radova pristiglih na konkurs za kratkometražni film i odabrala 46 ostvarenja autora iz 26 zemaljasveta i Srbije, koji konkurišu za nagrade u kategorijama animirani film, ekologija, turizam i život, specijalnu nagradu žirija i Gran pri festivala 2021. Svečano otvaranje festivala zakazano je za 2. septembar od 19 sati na letnjoj pozornici kod kuće Vojnovića.

U okviru ceremonije otvaranja biće prikazani radovi učenika OŠ “Dušan Jerković” iz Inđije i OŠ “Branko Radičević” iz Maradika nastalih na časovima likovne kulture i izbornog predmeta-crtanje, slikanje i vajanje pod mentorstvom nastavnika likovne kulture Aleksandra Rapića. U nastavku programa publika će moći da pogleda odabrane filmove nakon čega će uslediti prolašenje pobednika, dodela nagrada i zatvaranje festivala. Festival „Short cut“ odvija se pod pokroviteljstvom opštine Inđija uz podršku Kulturnog centra Inđija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.