Mitrovački praznični koncerti

Tokom decembra meseca u Galeriji “Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici biće održano čak 12 novogodišnjih koncerata.

Prema rečima Milana Marinkovića, direktora Galerije koncerti će biti realizovani u saradnji sa Muzičkom školom “Petar Кrančević” i to u period od 8. do 30. decembra.

„Svi smo u iščekivanju novogodišnjih i božićnih praznika, to su dani darivanja, dani kada poklanjamo i primamo poklone, kad ispunjavamo želje naših najmilijih, svojih rođaka, prijatelja i komšija. To su dani, pre svega radosti i ljubavi, i zbog toga je Galerija „Lazar Vozarević” odlučila da nešto lepo pokloni svojim sugrađanima i obraduje ih. U saradnji sa Muzičkom školom „Petar Кrančević” organizovaćemo niz novogodišnjeih koncerata i tako im pružiti priliku da uživaju u horskom pevanju, klavirskim nastupima, koncertima gitare, duvačkih, gudačkih orkestara – rekao je Marinković.
Svi koncerti biće humanitarnog karaktera.

„Na programu će biti 12 koncerata i za svaki koncert je, nažalost, ograničen broj mesta koji možemo da primimo zbog kompletne situacije u kojoj smo. Ulaznice će moći da se kupe, odnosno zamene za školski pribor, za neku vašu dragu knjigu koju ste prerasli, igračku, plastelin, sveske, bilo šta što će pomoći i usrećiti naše drugare u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoje Popović”. Pozivam sve ljude dobre volje da se pridruže i isprate naše koncerte”, rekla je Marija Vuruna, kustos Galerije.

Pored muzičke škole „Petar Кranjčević“, u novogodišnjim koncertima uzeće učešće i kvartet „Maestre“, duo „2G“, „Pikolo“, „Vivak“, i gradski hor “Sirmijumarta”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.