Nove mere na snazi

Gradski krizni štab usvojio je nove mere u cilju zaštite zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, koje će važiti od 22. marta, od 6 časova ujutru.

Zbog opasnosti širenja zarazne bolesti Covid-19, ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti – kafići, restorani, noćni klubovi i barovi. Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture (bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke) mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, po sledećim uslovima:

Svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

Od danas ujutru biće pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mere – poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu.

Bitna napomena jeste da je ugostiteljskim objektima dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i da se dostava može vršiti 24 sata dnevno. Takođe, objekti koji priređuju posebne i klasične igre na sreću (kladionice, kockarnice i sl.) mogu da rade samo u oblasti osnovne delatnosti (bez usluge prodaje pića), a dečije igraonice mogu raditi uz poštovanje epidemijskih mera, bez organizovanja proslava.

Tekst Zaključka može da se preuzme na internet stranici Grada (naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije).

Grad Sremska Mitrovica i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana. Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

Izvor: Gradska M TV

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.