Novi sportski kompleks

Sremska Mitrovica u  budućnosti će imati novi  sportski kompleks sa pratećim sadržajima. Plan detaljne regulacije  kompleksa gradskog stadiona, jednog od objekata novog sportskog kompleksa u Sremskoj Mitrovici usvojen je na Sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica. 

Plan detaljne regulacije sportskog  kompleksa sa gradskim stadionom je plan koji će doneti razvitak severnog dela grada i omogućiti da se sve eventualne sporne situacije oko korišćenja sportskih igrališta bolje odvijaju u smislu kvaliteta i sadržajnosti, zaključak je današnje Sednice Skupštine Grada Sremska Mitrovica na kojoj je plan regulacije izglasan od strane odbornika u gradskom parlametu.

Pored stadiona na ovom mestu biće izgrađeni objekti koji prate sportsku delatnost, kao što su smeštajni kapaciteti, trgovinski i drugi ugostiteljski sadržaji.

Pored stadiona, u planu je izgradnja  novog hipodroma. Planom detaljne regulacije predviđeno je da hipodrom bude pomeren ka istoku u odnosu na postojeći i da ispunjava sve tehničke zahteve.

Pored stambenog dela, pomenutim planom planirana je izgradnja saobraćajnice koja će omogućiti laku saobraćajnu komunikaciju sa novim objektima, dok će  slobodan prostor biti uređen kao urbani zeleni prostor koji pratI osnovnu namenu  – sport, rekreaciju i stanovanje.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *