Obeležava se dan dobrovoljnog davanja krvi!

Povodom obeležavanja svetskog dana dobrovoljnih davaoca krvi, u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući organizovana je dodela priznanja humanista koji su u akcijama dobrovoljnog davanja krvi učestvovali 25, 50 i 75 puta.

Ljudi koji učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi aktivno spasavaju živote na dnevnom nivou. Njihova solidarnost od velikog je značaja za sve one kojima je transfuzija potrebna da bi preživeli. Tim povodom, u okviru obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, organizovana je dodela priznanja za ove humanista u sremskomitrovčkoj Gradskoj kući. Koliko je učešće u ovim akcijama važno govorio je i Srdjan Stijepic iz Velikih Radinaca koji je do sada 75 puta dao krv.

Priznanja su namenjena za 177 dobrovoljnih davalaca koji su u ovim akcijama učestvovali 25, 50 i 75 puta. Interesovanje, kao i odziv građana za dobrovoljno davanje krvi bio je na zadovoljavajućem nivou bez obzira na tešku epidemiološku situaciju, u 2020. godini.

Apel i podizanje svesti o potrebi za zalihama ove tečnosti presudno je u svakom smislu. Prethodne godine na teritoriji Grada Sremska Mitrovica akcijama dobrovoljnog davanja krvi priključilo se još 328 novih davalaca, što je mnogima produžilo život.

Dodelu priznanja organizovao je Crveni krst Sremska Mitrovica u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu zaštitu I zaštitu životne sredine, a u okviru prijema uručene su i plakete “Široko srce” Kazneno popravnom zavodu kao ustanovi koja duži niz godina daje svoj doprinos u obezbeđivanju potrebnih rezervi krvi i Srednjoj medicinskoj školi “Draginja Niksic”.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *