Održan memorijalni turnir u malom fudbalu „Veljko Vasiljević“

Mladost je bezbrižna, mladost je čarobna… ali, neki trenuci i nisu. Mladići i drugari, ne zaboravljaju nepravdu i ne žele da neke nesreće budu zaboravljene. Oni to čine na načine kako oni to znaju. Da nisu zaboravili i da osećaju težinu života pokazalo se na turniru koji se održava za Veljka. 

Igralo se za Veljka, ali i za Dušana.

Njih više nema… tu su oni da se ne zaboravi!

23 i 24. juna, održan je  memorijalni turnir u malom fudbalu „Veljko Vasiljević“.  Turnir po treći put organizuju Veljkovi drugari  u znak sećanja na njihovog tragično nastradalog druga i velikog prijatelja.

Utakmice su odigrane na Fudbalskom terenu „Bane Ivanović“ koji se nalazi pored sportskog centra „Pinki“.

Ovogodišnji turnir je osim divne dece koja pokazuju pravo prijateljstvo i velika srca, obeležila još jedna ekipa koja je odigrala utakmicu u sećanje na svog druga koji je poginuo pre dve godine. 

Na memorijaom turniru u znak sećanja na Veljka Vasiljevića, igrala je i ekipa koja je želela da i njihov drug, koji je isto tako kao i Veljko, rano, prerano ostavio svoje drugare da igraju bez njega – Dušan Mičić.

Ovo je nešto što smo želeli da posvetimo našem drugu, igraču, Dušanu, koji nas je napustio pre dve godine. Ovog meseca je dve godine kako je on nažalost nastradao i mi smo želeli da ispoštujemo taj datum koliko smo mogli. Prijavili smo ekipu pod imenom „Dušan Mićić”.  Nas par drugara smo organizatori, nismo želeli njegovu mamu koja je skrhana bolom uopšte da opterećujemo i uspeli smo. Niko od nas nije došao sa namerom da pobedi, već samo da učestvuje i oda počast Dušanu, kaže jedan od organizatora i drugara, Pandurović Lazar.

Članovi ekipe su: Miloš Marković, Pandurović Lazar, Jovan Burmudžija, Vladimir Karolić, Filip Vladisavljević, Slaven Trivan, Bojan Simić, Stanko Mirkov i Stefan Antić.

Dušanovi drugari su se okupili i prijavili tim kao ekipa na turniru pod imenom Dušan Mićić, zaista je divno, ove dve godine jedna ekipa redovno dolazi na groblje, druga redovno posećuje mesto na društvenim mrežama a ovo je sasvim treća grupa dece koju vidim koja su mu posvetili turnir. Deca su odštampala majice i sve, mi to ništa nismo znali da bi nas četiri pet sati pre svega obavestili da su se oni prijavili, uplatili kotizaciju i zaista je to divno. Igrali su na terenu „Bane Ivanović“ i zaista je predivno, rekla je majka Marta.

Dušan Mičić je igrao za FK Budućnost. Osvojili su pehar, prešli u viši rang, i nakon tri dana Dušan je nastradao…

Dušan je preminuo devetog juna 2019. godine.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *