Održana promocija Portugala u Rumi

Ruma- U Srednjoj stručnoj školi „Branko Radičević“ u Rumi održana je promocija portugalske hrane i prezentacija „Malog portugalskog kuvara“- produkata projekta „Evropskim znanjima kroz srpska tržišta“iz programa Erasmus+.  Napravljen je kuvar na osnovu naučenog i viđenog u Portugalu da bi učenici i nastavnici iz kuvarskog smera nizom aktivnosti  oripremili kompletan meni i sve to predstavili u školskom restoranu. Autor kuvara bio je nastavnik Nenad Bošković sa svojim učenicima koji su dve nedelje boravili u Portugalu na praktičnim obukama. Učenici i nastavnici stekli su nove veštine i kompentencije koje nisu bili u prilici da nauče u Srbiji. Njihovo znanje naučeno u Portugalu vrlo je dragoceno i dokumentovano diplomama i sertifikatima koje su stekli prilikom učenja, a biće prepoznato na tržištu rada kad ovi učenici budu tražili zaposlenje, kažu u Brankovoj školi.

-Na posmatranju ove, ali i drugih aktivnosti u školi u okiru „posmatranja iz senke“ boravila je koleginica iz Berlina – Birgit Kulbach. Nju je primio direktor škole-Mirko Zrnić da bi joj u toku 4 radna dana omogućio da boravi na nastavi formalnog i neformalnog obrazovanja u našoj školi. Ona i  uprava njene škole prepoznala je ovu školu kao odličnu priliku za učenje novih, zanimljivih i produktivnih metoda rada koje bi mogla da uvrsti u svoj rad. Birgit je prisustvovala celodnevnim aktivnostima u školskoj kuhinji i restoranu i bila je puna utisaka radnom atmosferom i veštim rukama učenika i nastavnika ovog smera. Uopšte, ponela je odlične utiske o školi i nastavnim sadržajima i metodama rada koji su joj prezentovani kroz niz časova, rekla je Daniela Vasić, koordinator projektnih aktivnosti i profesor SSŠ “Branko Radičević” Ruma. .

-Ovakve posete i projekti iz programa Erasmus + svedoče nam da smo postali interesantno tlo za učenje zemljama iz EU a ova škola jedna među prvima u Srbiji koja je ove godine ugostila škole iz EU na „posmatranju iz senke“, dodala  je koordinatorka programa Erasmus+ , Daniela Vasić.

S.B.

Projekat „Obrazovanje u službi privrede-škole za 21 vek“ sufinansira Opština RumaStavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.