Održana sednica Štaba za vanredne situacije!

U Sremskoj Mitrovici u jutarnjim časovima održana je sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj se razgovaralo o epidemiološkoj situaciji kao i o merama koje su na snazi.

U Sremskom okrugu epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, a prema najnovijim podacima regionalnog Zavoda za javno zdravlje ukupno aktivnih slučajeva je 806.

U Sremskom okrugu epidemiološka siutacija se ocenjuje kao vanredna sa smanjenjem broja obelelih na dnevnom nivou i sa tendencijom prelaska situacije u nepovoljnu, rečeno je na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Sremska Mitrovica.

Ukupan broja aktivnih slučajeva na korona virus u Sremu je 806, od toga po jedinicama lokalne samouprave taj broj je sledeći:

Sremska Mitrovica – 292 lica

Stara Pazova – 129 lica

Ruma – 103 lice

Inđija – 155 lice

Irig – 21 lica

Šid – 64 lice

Pećinci – 42 lica

Na teritoriji Srema registrovan je primetan pad broja novoinficiranih korona virusom. Tim povodom, radno vreme ambulanti u Sremskoj Mitrovici biće skraćeno. Prijem pacijenata obavljaće se od 7 do 14 časova, dok će se u seoskim sredinama produžiti radno vreme ambulanti. Takođe, na teritoriji Grada Sremska Mitrovica biće organizovani i mobilni punktovi.

Na današnjoj sednici govorilo se i o mogućnosti za PSR testiranje.S obziro da interesovanje za putovanja raste, broj lica koja traže PSR testiranje je na zavidnom nivou. Gađani se mogu prijaviti putem E – portala gde će dobiti termin testiranja, a cena je 9 hiljada dinara i za naše i za strane državljane.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *