Opšta bolnica Sremska Mitrovica – Obeležena lekarska slava

U kapeli Sv Kozme i Damjana u krugu Opšte bolnice Sremska Mitrovica,u organizaciji sremskomitrovačke podružnice Društva lekara Vojvodine obeležena je lekarska slava čitanjem molitve, osvećenjem i rezanjem slavskog kolača.

Obred je služio duhovnik protojerej stavrofor Pantelija Pavlović i tom prilikom svim lekarima čestitao slavu uz reči uverenja da će lekari slediti put svetih Kozme i Damjana i lečeti ljude onako kako su i oni lečili, sledeći njihov put.

„Sve što radite je humano, za sve što činite veliko hvala, jer ste na čelu kolone, sada kada je više nego ikada potrebna pomoć, a sve oči su uprte u Boga i u struku“ -reči su protojereja Pavlovića.

Domaćin slave ove godine je Služba ginekologije i akušerstva a načelnik Prim.dr Dragan Malobabić, izrazio je veru da će se svi lekari, zajedno sa medicinskim sestrama i svim zaposlenima u zdravstvu, uspešno boriti i izboriti sa teškom pošasti kakva je korona virus i zajedničkim snagama uložiti dodatni napor, pokazati humanost i pomoći obolelima i tako ostati dostojni nastavljači lekarskih veština Kozme i Damjana.

Izvor: obsm.rs

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.