Osnovne škole dobile dronove

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas su predstavnicima svih osnovnih škola sa teritorje Srema uručeni dronovi. Sve ukupno danas je podeljeno 87 dronova – za škole u Sremskoj Mitrovici 9, za škole u Rumi 11, za škole u Staroj Pazovi 9, za škole u Inđiji 9, za škole u Šidu 5, za škole u Irigu 2, za škole u Pećincima 3, za škole u Beočinu 2. Dronovi su uručeni i predstavnicima škola iz Šapca – 8, Valjeva -15 i Loznice 14.

Nastavljajući saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a na osnovu potpisanog Memoranduma „Za lepšu školu“, Rotari klubovi u Srbiji pokrenuli su akciju za nabavku bespilotnih letelica – dronova za osnovne škole, a sa ciljem učenja programskih jezika skreč i pajton koji su predviđeni nastavnim planom  i programom informatike za učenike 5. i 6. razreda.

Projekat su finansijski ppomogli Rotari Fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Nosilac projekta je Rotari klub Sremska Mitrovica, a glavni inostrani partner je Rotari klub Kočani iz Severne Makedonije.

Sakupljeno je 117.200 dolara i nabavljeno je 670 dronova za osnovne škole u Srbiji u velikom broju gradova. Za preko 200 nastavnika informatike i osnova tehnike rotarijanci organizuju organizuju besplatne seminare kako bi stečena znanja nastavnici što bolje preneli svojim đacima.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *