Otvorena izložba o Dobrici Milutinoviću

U Muzeju Srema otvorena je izložba fotografija “Dobrica” posvećena stvaralaštvu glumca Dobrice Milutinovića. Tako je obeležen Svetski dan pozorišta i Dan Pozorišta “Dobrica Milutinović”.

Autor izložbe je Veroslava Petrović iz Muzeja pozorišne umetnosti Srbije. Izložbu o stvaralaštvu glumca čije ime nosi mitrovačko pozorište otvorio je Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport.

Izložbu će posetioci moći da pogledaju uz strogo poštovanje epidemioloških mera, naglasio je načelnik. Prošle godine ovaj dan je proslavljen onlajn, a i ovoga puta je u hibridnom formatu, budući da pozorišni život još nije obnovljen u punom obimu zbog pandemije koronavirusa.

Na otvaranju izložbe govorila je Jelena Janković direktor Pozorišta „Dobrica Milutinović izražavajući optimizam i ukazujući na značaj i veličinu glumca čije ime nosi ova ustanova.

Povodom Svetskog dana pozorišta, tradicionalnu poruku ove godine uputila je glumica Helen Miren iz Ujedinjenog Kraljevstva. Njenu poruku u kojoj je izrazila uverenje da će pozorišni život uskoro ponovo  „procvetati novom energijom i novim razumevanjem sveta koji svi delimo” pročitao je Vladimir Balašćak glumac.

Izložba stvaralaštva Dobrice Milutinovića biće otvorena do 27. aprila.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.