Poboljšanje epidemiološke situacije u Sremu!

Epidemiološka situacija u Sremu u proteklom periodu nešto je povoljnija. Kao glavne razloge za ovaj trend opadanja broja novoobolelih navodi se porast interesovanja za vakcinaciju ali i kovid propusnice, prenosi RTV.

Epidemiološka situacija vezana za Kovid-19 je nešto povoljnija u poslednjih nekoliko dana u odnosu na raniji period, ali je svakako i dalje nepovoljna, ističu iz Doma zdravlja u Šidu.

I situacija u Domu zdravlja u Rumi ovih dana nešto je povoljnija. Beleži se pad broja prvih pregleda, što se dovodi u vezu sa većim brojem podeljenih doza vakcina.

Manji broj pregleda beleži se i u mitrovačkoj Kovid ambulanti.

Podaci iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica govore da je situacija slična u čitavom Sremu. Među novoobolelima dominira radno aktivno stanoviništvo a među njima najveći deo čine osobe uzrasta od 20 do 29 i od 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

Bez obzira na ovaj trend, nema opuštanja kažu lekari i poručuju – važno je poštovati protivepidemiološke mere a još važnije je vakcinisati se.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.