Početak grejne sezone i radovi na toplovodnoj mreži!

Do kraja ovog meseca sve će biti spremno za  početak nove grejne sezone u Sremskoj Mitrovici  izjavio je  direktor JP “Toplifikacija”Slavko Sladojević. On je obišao radove u naselju Kamenjar gde je u tokupriključivanje na  magistralni toplovod.  Investicija vredna 12 miliona dinara a sredstva su obezbeđena iz bužeta JP “Toplifikacija”.

U sklopu radova na priključivanju magistralnog toplovoda zamenjuje se 140 metara cevi i radi se nova trasa toplovoda dok stara ostaje pod zemljom. Trasa je premeštena u zelenu zonu van saobraćajnica.

  Završetak radova očekuje se za sedam dana a prema rečima direktora  Toplifikacije  do kraja septembra sve mora biti spremno za novu grejnu sezonu jer se može desiti da u zavisnosti od vremenskih uslova grejna sezona počne nešto ranije. Građani Sremske Mitrovice bili su zadovoljni proteklom grejnom sezonom. vox 1,2,3Podsetimo, prošlogodišnja grejna sezona trajala je 207 dana a vreme grejanja trajalo je dva sata dnevno duže od predviđenog.

Iz Toplifikacije ističu kako prošle godine nije bilo problema sa isporukom toplotne energije i da je naplata dugovanja u odnosu na protekle godine znatno uznapredovala, te su podsetili na mogućnost reprograma dugovanja.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *