Pokrenut portal Škole Vojvodine

Objedinjene informacije o svim obrazovno-vaspitnim, predškolskim ustanovama, kao i o domovima učenika s teritorije AP Vojvodine, od sada možete pronaći na novom portalu Škole Vojvodine.

 

Deca, njihovi roditelji, prosvetni radnici i svi zainteresovani od sada mogu da pristupe osnovnim podacima o svakoj školskoj ustanovi, kao što su, na primer, godina osnivanja, osnivač, vrsta ustanove, jezik obrazovno-vaspitnog rada, ime direktora i datum stupanja na dužnost. Navedeni su i kontakt-podaci svake ustanove – broj telefona, imejl i veb-adresa. Na sajtu postoji opcija da se suzi izbor pretrage, te se može posebno odabrati tip ustanove, kao i to da li se ona svrstava u kategoriju javnih ili privatnih ustanova, a može se videti i galerija fotografija.

 

Cilj Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice prilikom pokretanja portala Škole Vojvodine bio je da se objedine sve informacije o vrtićima, školama i domovima učenika, te da se na taj način pomogne deci i njihovim roditeljima pri odabiru odgovarajuće obrazovno-vaspitne ustanove.

 

  1. Na teritoriji AP Vojvodine postoji 151 predškolska ustanova, 391 osnovna škola, 155 srednjih škola i 18 domova uč enika.
Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.