Pooštrava se inspekcija od ponedeljka!

Epidemijska situacija je pod kontrolom, jer je broj zaraženih u odnosu na broj testiranih i dalje oko jedan posto, ali se mnogi ponašaju kao da korone nema i ne poštuju preventivne mere, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Stamenković je rekao da su inspekcijske službe na terenu svih ovih dana, ali i najavio da će od sutra biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.

„Novi talas je blizu ili je možda već tu, a tu je i delta soj, koji se mnogo brže širi. Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi“, kazao je Stamenković za RTS.

Prema njegovim rečima, nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera.

„Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja – 50 posto manje prekršajnih naloga je izrečeno. U toku juna je bilo 11 zabrana“, rekao je Stamenković.

Prema njegovim recima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.

„Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida-19“, kazao je Stamenković.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.