Poziv na obuku za započinjanje biznisa

Grad Sremska Mitrovica, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Srem i Centrom za ekonomsko unapređenje Roma organizuje Obuku za započinjanje biznisa koja će se održati 22. i 23. februara, 2022. godine u prostorijama gradske uprave – Svetog Dimitrija 13, sala 4, od 10 do 14 časova.

Obuka se organizuje u okviru projekta „Кreiramo mogućnosti za krojenje novog života“ koji se implementira kroz program „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ – Inicijativa za inkluziju 3, a sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje, i koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saranju GIZ, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ciljne grupe obuke su pripadnici romske populacije, nezaposlene žene starije od 55 godina, žene žrtve nasilja-korisnice usluge Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici i radno sposobne osobe sa invaliditetom.

Nosilac projekta je grad Sremska Mitrovica, dok su projektni partneri Regionalna razvojna agencija Srem, Centar za ekonomsko unapređenje Roma, Кlaster socijalnog preduzetništva Vojvodina i Unija poslodavaca Vojvodine.

Cilj projekta je obezbeđivanje podrške zelenom zapošljavanju i samozapošljavanju Roma i drugih ranjivih grupa kroz primenu održivih inovativnih modela socijalnog preduzetništva i cirkularne ekonomije.

U cilju ostvarivanja afirmativnih mera zapošljavanja predviđenih projektom, pozivamo sve zainteresovane učesnike/-ce koji pripadaju gore navedenoj ciljnoj grupi da se prijave na obuku i time podignu svoje kapacitete za započinjanje posla.

Кontakt za prijavu za obuke:

Mirka Gmizić, Кancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Broj telefona: 061/2618901
E-mail adresa: [email protected]

Slađana Teodorović, Centar za ekonomsko unapređenje Roma
Broj telefona: 064/ 9432909
E-mail adresa: [email protected]

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *