Prelazi se na e-fakture

Prva e-faktura je prošla kroz produkcionu verziju Sistema elektronskih faktura, koja je i zvanično dostupna korisnicima, saopštilo je danas Ministarstvo finansija i pozvalo sve subjekte javnog sektora da se registruju i pređu na sistem e-faktura najkasnije do 1. maja.

 

Do sada se na produkcionu verziju Sistema elektronskih faktura prijavilo 1.768 pravnih lica od čega 1.398 korisnika javnih sredstava.

 

Ministarstvo finansija ističe da je korišćenje produkcione verzije Sistema e-faktura do 1. maja dobrovoljno, a posle će biti obavezno za subjekte javnog sektora koji žele da šalju, primaju i čuvaju fakture, kao i za subjekte privatnog sektora koji žele da izdaju e-fakturu subjektima javnog sektora.

 

Povodom uvođenja novog modela e-faktura, Ministarstvo finansija će sledeće sedmice organizovati i završnu obuku “Primena sistema elektronskih faktura“, za sve lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove.

 

Učesnici obuke će biti detaljno upoznati kako sa pravnim okvirom primene elektronskih faktura, tako i sa mogućnostima ažuriranog sistema elektronskog fakturisanja, načinom korišćenja i najčešćim scenarijima slanja i prijema elektronskih faktura između različitih  aktera.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.