„Sanjaj snove“

Aleksandar Ilić baletski umetnik i koreograf u organizaciji Književne zajednice Sremska Mitrovica održaće promociju svoje knjige poezijeSanjaj snove18. novembra u 18.00 časova u Galeriji Lazar Vozarević u sremskoj Mitrovici.

Knjigu će predstaviti urednica knjige, Mirjana Marković, Jasna Arbanas, Leon Žarko, Tara Vukadinović i autor.

Pesnik je kao i igrač ogoljen pred publikom. Ja vam večeras prikazujem svoje ogoljeno srce. Odlučite se za jedan stih, upišite svoje ime i neka vam ta pesma bude poklon, naveo je Ilić navodi Ilić o svojoj knjizi.

ZbirkaSanjaj snove(2020) promovisana je u junu ove godine u Biblioteci grada Beograda u izdanju Centra Fabula nostra, koju je uredila i pripremila Teodora Sujić teoretičarka i istoričarka svetske književnosti, sadrži nenaslovljene stihove, podeljene u tri celine Snovi, Ljubav i Nostalgija, a pesnik knjigu otvara porukom:Trebalo je samo ispevati maleni stih pa da ga kosmos prigrli.

Urednica knjige Teodora Sujić navodi: Bezbroj puta čitajući stihove, svako slovo i svaku tačku, glasno osluškujući melodiju, uobrazila sam da su to pesme pisani meni. Prema njenim rečima, svaki čitalac kada bude imao ovu knjigu u rukama mora pronaći pesmu za koju će sam rešiti da li je pisana za njega?

Aleksandar Ilić (1977) je postdiplomske studije završio je na Konzervatorijumu za muziku i ples Triniti Laban u Londonu, a doktorske započeo na u AMTII u Plovdivu. Autor je knjiga stihova Praznik srca i U prisustvu šapata. U saradnji s Teodorom Sujić je preveo knjigu Modeliranje baletskih repertitora Tanje Vujisik.

Dobitnik je brojnih umetničkih i društvenih priznanja i nagrada, među kojim je svakako najznačajnija Nagrada za životno delo Filip Višnjić koju mu je dodelio njegov rodni grad Šid za doprinos u kulturi.

Pripada generacij najznačajnijih umetnika današnjice, profesor je i osnivač Instituta za umetničku igru u Beogradu, a od 2019. godini na poziciji v.d. direktora Kulturnog centra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.