“Sistem 2021”

Operativno – taktička vežba “ Sistem 2021” održana je danas  i na teritoriji Srema.  U Sremskoj Mitrovici su subjekti iz zaštite I spasavanja prikazali spremnost da uspešno odgovore na elementarne nepogodne I tehničko – tehnološke nesreće. Vežba je održana na više lokacija.

Vežba je počela sednicom Štaba za vanredne situacije u Gradskoj kući, nakon čega je sledilo izvođenje pokazne vežbe na keju, kod Male crkve.  Postavljali su se paneli i punili džakovi sa peskom, kao zaštita od poplava. 

U isto vreme se odvijala simulacija evakuacije povređenih lica iz višespratnice i njihov transport u SPC “Pinki”, gde im je pomoć pružala ekipa Crvenog krsta.

U vežbi su učestvovali svi pripadnici štaba za vanredne situacije, javna preduzeća, bolnica, Dom zdravlja, gradske uprave, Crveni krst, vatrogasci i vodoprivredno preduzeće “Sava”.

Komandant štaba gradonačelnica Svetlana Milovanović je bila na terenu i pratila čitavu akciju. Takođe je podsetila na poplave koje su se dogodile 2014.godine.

Cilj vežbe je  pokazivanje spremnosti Štaba za vanredne situacije i njhova sposobnost da brzo reaguju, što je dokaz da su građani bezbedni.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *