Stefan Bojanić ostvario neverovatan uspeh u Džiu Džici!

Povodom uspeha koje je mladi Mitrovčanin Stefan Bojanić ostvario u borilačkoj veštini Džiu Džicu, koja je dokazano najefikasnija veština za borbu jedan na jedan, urađen je intervju s njim. Ovaj revolucionarni borbeni stil se fokusira na svođenje u parter (obaranje), kontrolu na zemlji i završnicu polugom ili gušenjem. Pored samoodbrane, trenira i kao vrlo interesantan sport čija popularnost raste i od koga se puno očekuje. Upravo Stefan promoviše ovaj sport u Sremskoj Mitrovici.

Kaži nam nešto o sebi.

Bojanić: Rođen sam u Sremskoj Mitrovici 2004. godine. Od malena sam bio zainteresovan za sport. Bilo je tu raznih sportova i tražio sam načine da pronađem sport u kojem bi najviše uživao. Pohađam srednju školu, smera ugostiteljski tehničar, u Ekonomskoj školi „9. maj“. Volim i istoriju pa sam učestvovao i na Opštinskom takmičenju iz istorije.

Zašto si odlučio da treniraš baš ovu borilačku veštinu?

Bojanić: Istraživao sam putem interneta koji bi sport mogao da treniram. Uvek su me privlačili borilački sportovi i opredelio sam se Džiu Džicu. Za ovaj sport sam se odlučio jer me je privukao način treniranja i kodeks u ovom borilačkom sportu. Od nedavno sam počeo da treniram i MMA.

U kom klubu treniraš i koji su ti najbolji rezultati koje si postigao do sada?

Bojanić: Treniram Džiu Džicu i MMA u klubu „MMA Bezbednost SM“ u Sremskoj Mitrovici. Od rezultata i uspeha koje sam postigao naveo bih prvo mesto nameđunarodnom turniru „Panter open Šabac“, zatim prvo mesto na Prvenstvu Vojvodine, treće mesto na Kupu Srbije, treće mesto na međunarodnom turniru „Srbija open“, treće mesto na Prvenstvu Srbije, treće mesto na međunarodnom turniru „Loznica open“ gde sam osvojio i pehar za fer plej. Ovi uspesi su vezani za Džiu Džicu s obzirom da se ovim sportom duže bavim. Što se tiče MMA, iako se bavim od nedavno tim sportom, uspeo sam da osvojim treće mesto na međunarodnom turniru „Fight games Vrbas“.

S obzirom da treniraš više sportova, na koji si više fokusiran?

Bojanić: Trenutno sam fokusiran na Džiu Džicu, a spremam se za učešće i na Kik-boks takmičenju.

Šta planiraš u budućnosti i šta bi poručio svojim vršnjacima?

Bojanić: Planiram da se i dalje takmičim u borilačkim sportovima i da ostvarujem što bolje rezultate. Pored bavljenja sportom, želja mi je da radim u policiji jer je to porodična tradicija. Mladima bih poručio da trebaju da se bave sportom jer je to prevashodno dobro za njihovo zdravlje, ali i mentalnu snagu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.