Susreti bibliografa

Odbor Susreta bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića, na sednici održanoj 11. aprila 2022. godine, u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, odlučio je da 23. Susreti bibliografa budu održani 4. novembra 2022. godine, u Velikoj sali Кulturnog centra u Inđiji.

 

Članovi Odbora Susreta bibliografa saglasili su se da se raspiše Javni poziv za dostavljanje prijava radova za učešće na 23. Susretima bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića. Naučne i stručne radove iz oblasti bibliografije zainteresovani autori dostavljaju najkasnije do 30. septembra 2022. godine, u potpunosti pridržavajući se Uputstva autorima Zbornika radova Susreti bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića .

 

Članovi Odbora Susreta bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića jednoglasno su se saglasili da se raspiše Кonkurs za Nagradu „Dušan Panković“ . Nagrada „Dušan Panković dodeljuje se pojedincima za izuzetna ostvarenja u oblasti srpske bibliografije i ima za cilj afirmisanje i promovisanje bibliografije, ukazivanje na njenu ulogu i značaj u kulturi, nauci i društvu uopšte. Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju pojedinci, biblioteke i ostale ustanove i organizacije iz oblasti kulture i nauke. (Pravilnik o Nagradi „Dušan Panković“ možete pogledati ovde).

 

Susreti bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića su stručno-naučni skup posvećen teorijskim i praktičnim aspektima bibliografije. Susreti bibliografa neguju uspomenu na dr Georgija Mihailovića, istaknutog srpskog bibliografa. Ciljevi Susreta bibliografa su afirmisanje teorije, istorije i prakse bibliografije, isticanje suštine i značaja bibliografije, kao izvora informacija i pretpostavke bavljenja naukom, te apostrofiranje mesta, uloge i važnosti bibliografskog rada sa istorijskog, nacionalnog, kulturnog i naučnog aspekta.

 

Organizator i domaćin Susreta bibliografa je Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević” u Inđiji. Prvi skup održan je 1983. godine i ove godine održava se dvadeset tr eći put.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.