Turistička infrastruktura Mitrovice obogaćena novim sadržajima

Sremska Mitrovica je grad turizma. Ulaganja u turističku privredu su vidna, jer je turistička infrastruktura obogaćena novim sadržajima. Uskoro će biti realizovan i projekat izgradnje info centra i javnog toaleta u ovom gradu.

Objekat u  centru Sremske Mitrovice u kojem su nekada bili smešteni ugostiteljski objekti biće rekonstruisan u moderan turistički info centar koji će služiti turistima kako bi dobili sve potrebne informacije o znamenitostima, najavljeno je iz lokalne samouprave. 

Uloga novog info centra biće da na jednom mestu pruži turistima informacije o znamenitostima u Sremskoj Mitrovici. 

 Sremska Mitrovica ima potencijal za razvoj turizma i to u svim oblastima, od eko, etno, verskog turizma, manifestacionog, kulturnog do agro i ruralnog turizma.  Grad na adekvatan način razmišlja o poboljšanju uslova za turiste, te će se pored info centra nalaziti i javni toalet koji će im biti na raspolaganju.

Sremska Mitrovica ima tendenciju rasta registrovanih kategorisanih turističkih objekata u kategorijama seoskih turističkih domaćinstava i objekata domaće radinosti koje kategoriše lokalna samouprava u saradnji sa nadležnim ministarstvom.

Podsetimo, u toku je i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj seoskog turizma u vidu marketinga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.