Učenici škole TŠC ostvarili uspeh na takmičenju!

Sremska Mitrovica – U Prehrambeno sumarsko i hemijskoj školi, pre nekoliko dana, tačnije 22. 06. 2021. godine održano je takmičenje đaka Prehrambeno-šumarske i hemijske škole u projektovanju grafičkim softverom „Archicad“.

Žiri su činili poslodavci sa kojima škola usko saradjuje, iz drvno prerađivačkog sektora i sektora industrije nameštaja Sremskog upravnog okruga, Boreal, Fagace Wood, Stolarija Slavik, Tik, Matis Meb, Piramida, kao i predstavnici Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predstavnici Regionalne privredne komore Sremska Mitrovica i Udruženja za šumarstvo, preradu drveta, industriju nameštaja i papira Privredne komore Srbije.

U sklopu godišnjeg takmičenja projektovanja enterijera na programu „ArhiCad“ za učenike drvno-prerađivačkog smera Prehrambeno-šumarske i hemijske škole iz Sremske Mitrovice (http://psh-skola.edu.rs/), učestvovalo je 15 učenika škole.

Socijalni partneri bili su: Boreal Kraljevci, Matis – Ruma, Privredna komora Srbije, Sremska privredna komora, profesori Šumarskog fakulteta, bivši učenici škole a sada studenti.

Predstavnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Djurić, takodje je bio prisutan.

Učenici su predstavili svoje projekte za izradu nameštaja i za to su bili prigodno nagradjeni od prisutnih poslodavaca. Takmičarima je podeljeno više vrednih nagrada koje će biti veliki podsticaj mladim, talentovanim ljudima za nastavak daljeg učenja i napretka u struci.

U ime Udruženja za šumarstvo, preradu drveta, industriju nameštaja i papira PKS vredne knjige za tri najbolja takmičara je uručio Svetozar Poznanović. Žiri u sastavu g. Petar Borović, g. Žolt Ivanović i prof. Biljana Teodosić izglasali su četiri najbolja rada.

Nagrađeni učenici, Maja Bogdanović, Aleksa Žihlavski, Željka Poznanović i Lidija Miljković primili su nagrade kako od predstavnika kompanije Archicad, tako i od predstavnika kompanija.

Prof Biljana Kovačević, direktorka škole izjavila je da je veoma srećna što je u njenom mandatu vraćen četvrti stepen Tehničar za izradu nameštaja i enterijera i to kroz dualni sistem obrazovanja.

Pored već postojećih 46 profila, od naredne školske godine u ponudi će biti još i trgovinski tehničar, stolar, tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera i tehničar štampe.

Na svečanosti su od strane direktorke škole, gospođe Biljane Kovačević uručene zahvalnice, među kojima i Svetozaru Poznanoviću, samostalnom savetniku u Udruženju za šumarstvo preradu drveta, industriju nameštaja i papira PKS za saradnju i pomoć školi u proteklom periodu

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.