Visoka cena nekretnina u Mitrovici

U Sremskoj Mitrovici je, kao i u ostatku čitave Srbije, evidentan porast cene nekretnina u poslednjih par godina. Jedan od razloga je svakako veća potražnja, ali i porast cene građevinskog materijala. Veći broj nekretnina se kupuje podizanjem stambenog kredita, a najveća je potražnja za stanovima u novogradnji.

 

Cena nekretnine zavisi od lokacije, kvadrature, ali i načina gradnje. Trenutno su na tržištu najskuplji, ali i najtraženiji stanovi u novogradnji. Međutim, tražene su i kuće, posebno kod mladih bračnih parova, ali je cena i za ove nekretnine skočila.

 

Pre godinu dana u centru Grada Sremska Mitrovica cena kvadrata stana u novogradnji je bila 850 do 900 evra, a sada je cena kvadrata 1200 evra. Evidentno je da je velika potražnja stanova koji su tek u izgradnji, ali i za staru gradnju u centru grada koje više ni nema na tržištu. Pitanje je, zašto je skočila cena nekretnina?

 

Možemo da zaključimo da, iako je cena nekretnina skočila, zainteresovanost i dalje postoji, čak više nego proteklih godina. 2021. godina je jedna od najuspešnijih za tržište nekretnina.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *