Započelo leto na Savi koncertom hora „Art kids choir“!

Danas jepočelo “Leto na Savi”. Manifestacijom koja je održana na Gradskoj plaži zvanično je počelo sa letnjim sportskim i kulturnim dešavanjima, a koje su ustanove kulture i sporta pripremile za najmlađe mitrovčane.

Koncert dečijeg hora „Art kids choir“ održan je danas na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici sa početkom u 17:30 časova.

Organizatori koncerta su Uprava za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica i Centar za kulturu „Sirmijumarta“.

Vasilj Ševo, načelnik za kulturu i sport rekao je da je kalendar manifestacija podeljen na dva meseca, jul, mesec kada je sve predodredjeno mladjoj populaciji.

“Oni su bili nekako najviše oštećeni prošle godine, kada im ovo nije bilo dostupno, kada nisu mogli da uživaju u čarima naše plaže, mislim da je ovo pravi odgovor na to.” rekao je Ševo.

Ševo je dodao, što se tiče avgusta meseca, sa plaže se prelazi u grad kada će biti održan Srem Folk Fest kao Vojvodjanski simfonijski orkestar na Žitnom trgu 17. avgusta.

“Potom se održava Vinski park, manifestacija koju smo najpre i najbrže zavoleli, zaokružićemo ovo leto za svačiji ukus.” kratko je dodao Ševo.

Marija Vuruna, koordinator radne grupe za organizaciju Kulturnog leta na Savi rekla je da su ustanove bile zatvorene zbog pandemije korona virusa, i sada je cilj da se deca edukuju i zabave.

Podelite na društvenim mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.